Menu

Home Page / Blog

Ayakkabı Tasarımı
Test 21 September 2020
Editör

Ayakkabı Tasarımı

Türkiye Tasarım Vakfı, tasarım ve tasarımla ilgili farklı konuları gündeme getirmek için takipçileriyle her hafta Instagram hesabı üzerinden testler paylaşıyor. 15 Eylül’deki testte “Ayakkabı Tasarımı” konusu ele alındı.

Ayakkabı Tasarımı Testi

1) Nike’ın kendisini davet ettiği 24 saatlik tasarım yarışmasını kazanarak ekibe katılan ve kısa zamanda baş tasarımcı olup ikonik Airmax, Air Jordan gibi serilerle markayı dünyanın en büyük spor markalarından biri haline getiren ayakkabı tasarımcısı kimdir?

a) Bill Bowerman
b) Tinker Hatfield
c) Phil Knight

2) 2012 yılında Nova Shoe isimli fütüristik ayakkabı serisi hangi ünlü müzisyen ve mimarın işbirliğinde 3D yazıcıyla tasarlanmıştır?

a) Beyonce — Norman Foster
b) Travis Scott- Neri Oxman
c) Pharrel Williams - Zaha Hadid

3) İsviçreli koşu markası “ON” ile klasik tenis ayakkabılarına fütüristik revizyon katarak sürdürülebilir ve vegan deri ayakkabı tasarlayan ünlü tenisçi kimdir?

a) Roger Federer
b) Rafael Nadal
c) Novak Djokovic

4) Hangi marka wedge sneaker tasarımında ayakkabıyı piyasaya sürerek bir trend başlatmıştır?

a) Isabel Marrant
b) Ash
c) Adidas

5) 1917 yılında basketbol ayakkabısı tasarımları yaparak üretime başlayan ve All-Star modeliyle bugün halen şöhretini koruyan ayakkabı firması hangisidir?

a) Vans
b) Converse
c) Nike

6) 1992 yılında kırmızı tabanlı ayakkabılar üreterek ayakkabı modasına damga vuran ve kendi ismiyle markasını kuran tasarımcı kimdir?

a) Christian Louboutin
b) Guiseppe Zanotti
c) Alexander McQueen

7) Cenevre’de mimarlık okurken mimarlığı bırakıp ayakkabı tasarımına odaklanan, bugün birçok dizi ve Jennifer Lopez, V. Beckham, M. Obama gibi ünlülere ayakkabı tasarlayan isim kimdir?

a) Manolo Blahnik
b) Karl Lagerfeld
c) Roger Vivier

8) Meşhur siyah üstü üç beyaz çizgisiyle Adidas’ın 1982 Dünya Kupası için tasarladığı, dünyanın en çok satılan kramponu olan ve tasarım olarak en az değişime uğrayan spor ayakkabı serisi hangisidir?

a) Copa Mundial
b) Nemeziz
c) Predator

Konu İle İlgili Kaynak Önerilerimiz

1. The Art of Sneakers - Ivan Dudynsky

2. Shoes: An Illustrated History - Rebecca Shawcross
3. Footwear Design - Aki Choklat
4. Fashionary Shoe Design - Fashionary

Ayrıca dünyanın önde gelen ayakkabı tasarımcılarının tasarım uygulamalarını ve ilham kaynaklarını anlattıkları “Secrets of Shoe Design” başlıklı videoyu iskele.co’dan izleyebilirsiniz.

Dünyadan Ayakkabı Tasarımı Örnekleri


Görsel Kaynakları

For Marita Huurinainen SS17
Catena
Jackie Op
Tilda
Metaride AMU
XX Duck Boots
Floatride Space Boot
Bijou
Tree Runner Sneakers
Ultraboost X 3d Knit
LEBRON 18
Jefferson Bloom
100 per cent biodegradable
Ben Vulcanized
Daily-life in leather
Maisie
Cicci Cocco
Biz

Moda     Ayakkabı Tasarımı

Similar Posts

Yeniden İşlevlendirme
Editör Test
Yeniden İşlevlendirme

Türkiye Tasarım Vakfı, tasarım ve tasarımla ilgili farklı konuları gündeme getirmek için takipçileriyle her hafta Instagram hesabı üzerinden testler paylaşıyor. 23 Mart'taki testte “Yeniden İşlevlendirme” konusu ele alındı.

Read more
Kitap Tasarımı
Editör Test
Kitap Tasarımı

Türkiye Tasarım Vakfı, tasarım ve tasarımla ilgili farklı konuları gündeme getirmek için takipçileriyle her hafta Instagram hesabı üzerinden testler paylaşıyor. 16 Mart'taki testte “Kitap Tasarımı” konusu ele alındı.

Read more
Doğal Taş
Editör Test
Doğal Taş

Türkiye Tasarım Vakfı, tasarım ve tasarımla ilgili farklı konuları gündeme getirmek için takipçileriyle her hafta Instagram hesabı üzerinden testler paylaşıyor. 9 Mart'taki testte “Doğal Taş” konusu ele alındı.

Read more
Share
TR