Menu

Home Page / Events

Sanat ve Hakikat: Zor Oyunu Bozar mı?

Sanat ve Hakikat: Zor Oyunu Bozar mı?
Sanat ve Hakikat: Zor Oyunu Bozar mı?
Oğuz Haşlakoğlu
12 May Thursday
6:45 p.m. - 8 p.m.
Kuzguncuk İskelesi
About Event

18.45 Konuşmaları | Sanat ve Hakikat: Zor Oyunu Bozar mı? • Ressam, Yazar ve Akademisyen Oğuz Haşlakoğlu’nun konuk olacağı konuşmada sanat ve hakikat, yapmak ve olmak, hayal, temsil, düş kavramları üzerine sorulan sorularla sanatın hakikat ile ilişkisi ele alınacak. Haşlakoğlu’nun, bir hayal olarak sanat hakikatle hangi anlamda ilişki içindedir ya da ilişki içinde olmak zorunda mıdır, sanat gerçekliğin bir temsili mi yoksa bizatihi düşünülmesi midir sorularına açılım önerileri yapacağı “Sanat ve Hakikat: Zor Oyunu Bozar mı?” başlıklı konuşma 12 Mayıs Perşembe günü 18.45’te İskele’de!

Oğuz Haşlakoğlu 1983’te TED Ankara Koleji'nden mezun oldu. 1983-86 arasında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’ne devam etti. 1986-1993 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’nde lisans, 1993’te yüksek lisans derecesi aldı. 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Yüksek Lisans Programı’ndan “Technê in Plato’s Thought” isimli teziyle mezun oldu.

1995-99 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde üç yıl ve Kocaeli Üniversitesi’nde bir yıl kuramsal ve uygulamalı dersler verdi. 2003’te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Resim alanında Sanatta Yeterlik derecesi aldı.15 yıl boyunca profesyonel anlamda reklam sektöründe ulusal ve uluslararası ajanslarda grafik tasarımcı, sanat yönetmeni ve yaratıcı yönetmen olarak çalıştı.

2004’ten itibaren altı yıl Akdeniz Üniversitesi’nde önce kadrolu öğretim görevlisi ve daha sonra da öğretim üyesi olarak bulundu, bir yıl Resim Bölüm Başkanlığı yaptı. Yurt içi ve dışında çok sayıda kişisel ve grup sergileri açtı, karma sergilere katıldı, konferans ve seminerler verdi. Temel kuramsal çalışma alanları olan sanat felsefesi ve estetik başta olmak üzere çeşitli hakemli, uluslararası ve kültür sanat dergilerinde makaleleri yayımlandı.

Sanatçı kitapları ve kataloğu, metin yazarlığı ve editörlüğü yaptı, sanat eleştirileri yazdı. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi’nde rektörlük bilimsel proje takdir ödüllü bir Avrupa Birliği projesi olan “Yüksek Öğrenimde Sanat ve Tasarım Alanında Kalite Yönetimi ve Akreditasyon” içerikli Artesnet projesinin yürütücülüğünü ve fakülte koordinatörlüğünü yaptı. Platon Düşüncesinde Tekhnê: Sanat ve Felsefenin Ortak Kökeni (2016) isimli bir kitabı bulunuyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Başkanlığı görevini üstleniyor ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde doçent öğretim üyesi olarak temel tasarım ve görsel sanatlar, sanat felsefesi ve estetik alanlarında çalışmalarına devam ediyor.

None
Share
TR