Menu

Home Page / Events

Bir Yayın Tasarım Süreci: Otomy

Bir Yayın Tasarım Süreci: Otomy
Bir Yayın Tasarım Süreci: Otomy
Onagöre
21 September Wednesday
7 p.m. - 8:30 p.m.
Kuzguncuk iskelesi
About Event

Kütüphane Buluşmaları | Bir Yayın Tasarım Süreci: Otomy • Onagöre’nin müellifleriyle birlikte şekillendirdiği yayın tasarımı sürecini anlatacağı ve bilgi üretiminin yaratıcı bir otopsisini Otomy kitabı üzerinden yapacağı Kütüphane Buluşmaları etkinliği 21 Eylül Çarşamba günü 19.00’da Tasarım Kütüphanesi’nde!

Kütüphane Buluşmaları, tasarım alanlarında yazılmış kitapları konu edinen, kitabın yazarıyla okurlarının buluşmasına ortam oluşturan ve düşünsel bağlamda farklı fikirlere alan açmayı amaçlayan bir etkinliktir.

Otomy | Ekin Kano ve Deniz Kırkalı’nın 2020'den beri süregelen ortak üretimine dayanıyor. Kitap, ikisinin de araştırma ve pratiklerinin bel kemiğini oluşturan bedene —bedenin içine, dışına, sınırlarına, maddeselliğine, çürümesine, sızmasına ve dönüşmesine— ve bir mecra, form ve materyal olarak resme olan ilgilerinin somutlaşmış hali. Kesitinin farkında bir nesne olarak tasarlanan kitap, farklı bedenlerin içine yolculuk fırsatı sunuyor, bedeni katman katman açıyor ve onu bir bilgi üretme alanı, işbirliği mekanı ve ilişkilenme fırsatı olarak ele alıyor. Sırtı, Kano ve Kırkalı’nın ürettikleri silikon tabakalardan oluşan Otomy tasarım ve içerik arasında yakın bir ilişki kuruyor. Haziran 2022’de basılan Otomy’nin editörlüğünü Emrah Serdan üstleniyor.
Yayımcılıkta adil paylaşım ve eşit söz hakkı ilkeleriyle yola çıkan Onagöre 2005 yılından beri İstanbul’un kültür sanat ortamında üretim yapıyor ve sanatçıları destekliyor. Bünyesinde sanatçılara yer vererek yalnızca yayımladığı kitaplarda değil, kitaba giden süreçlerde de deneysel ve yenilikçi yaklaşımlara kapı aralıyor. Onagöre’nin öncelikli çalışma alanı yayımcılık olmakla birlikte, çeşitli kültür ve sanat projelerine arşivleme, organizasyon, editör danışmanlığı ve desteği de sağlıyor. Böylece, geniş bir sosyal ağı harekete geçiriyor ve takas gibi alternatif ekonomik yaklaşımlara uygulama alanı yaratıyor.
Deniz Kırkalı, bağımsız bir küratör ve yazar olarak güncel sanatta insan-sonrası düşüncesi ve bir bilgi üretim ve iş birliği alanı olarak beden odaklı çalışmalarını sürdürüyor. topsoil isimli küratöryel ve araştırma kolektifi ve Garp Sessions isimli bir araştırma programının eş kurucularından olan Kırkalı, 2019 yılında DEPO’da Onlar Benim Dostlarım adlı serginin küratörlüğünü yaptı.

Ekin Kano, sanatsal pratiklerinde insan ve insan-dışı arasındaki sınırların muğlaklaşmasına ve bedenin belirsizlikleri üzerinden alternatif maddeselliklere odaklanıyor. Kano’nun antroposen, evrim ve doğa tarihi üzerine çalışmaları İstanbul, Los Angeles, Zürih, Paris, Belgrad ve Wintherthur’da çeşitli karma sergilerde gösterildi.

Emrah Serdan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nden mezun olduktan sonra Oxford Üniversitesi’nde İngiliz ve Dünya Edebiyatı üzerine yüksek lisans yaptı. Edebiyat dersleri vermekte, editörlük ve çevirmenlik faaliyetlerini sürdürmektedir
Faruk Ali Taptık, mimar, sanatçı, yayımcı. Kişisel işlerinde kentsel peyzaj ve mimarinin temsili, birey ve kent arasındaki ilişki, edebiyat ve görsellik ilişkisi gibi konulara odaklanıyor. 2011’de Bandrolsüz’ü kuran ekipten olan Taptık, 2017’den beri bağımsız sanatçı kitapları yayınlayan Onagöre’yi yönetiyor.

None
Share
TR