Atölye | Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi • Türkiye Tasarım Vakfı Yaz Atölyeleri kapsamında, Fatih Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi” Mimar Doç Dr. Ayşegül Özer ve Yüksek Mimar Aylin Öter Önder yürütücülüğünde gerçekleşecek.
Hanlar bölgesi, Tarihi Yarımadanın ticaret birikiminin Kapalıçarşı ile birlikte günümüze kadar aktarıldığı bir bölgedir. Süreç içerisinde farklı işlevsel dönüşümler yaşayan Hanlar bölgesinin, tarihsel süreçte değişimine tanık olmak ve günümüzdeki durumunu keşfetmek amacıyla düzenlenen etkinlikte; belirlenen güzergahlarda katılıcımlar keşif yaparak seçtikleri noktalarda çeşitli yerleştirmeler tasarlayacak. Katılımcıların, bölge ve kent dokusu ile etkileşimli şekilde çalışarak araştırmaları ve izlenimleri ile harmanlayacakları çıktılar oluşturmaları hedeflenen atölye, dijital çalışmaların sergileri ile sonlanacak. “Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi” 10 - 14 Temmuz tarihleri arasında Neslişah Sultan Kültür ve Spor Merkezi Fikir Atölyesi’nde ve İskele’de!
Murat Belge
Murat Belge İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde eğitim gördü. Halkın Dostları, Birikim, Yeni Dergi, Yeni Gündem, Milliyet Sanat, Papirüs dergilerinde ve Cumhuriyet, Demokrat, Milliyet, Radikal, Taraf gazetelerinde yazdı. 1983’te İletişim Yayınları’nı kurdu. İstanbul'un tarihi bölgelerinde, Boğaziçi'nde düzenlediği kültür turlarıyla tanındı; yemek ve mutfak kültürü ve gezilerine ilişkin kitaplar, bir gezi rehberi ve popüler tarih kitaplarına imza attı. Türkiye'nin ilk karşılaştırmalı edebiyat bölümünü kuran İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ilgili bölüm başkanlığı görevini 1996'dan beri sürdürüyor ve bölümde edebiyat dersleri vermeye devam ediyor.
Ayşegül Özer
Mimarlık eğitimini ve Restorasyon alanındaki yüksek lisans çalışmasını İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Restorasyon alanında doktora çalışmasını, 2004-2008 yıllarında Yunan Devlet Bursu Vakfı (IKY) tarafından burslu olarak, Selanik Aristotales Üniversitesi’nde Türkiye ve Yunanistanda Mübadil Mimarı Mirasının Korunması: Ayvalık ve Resmo örneği üzerine sürdürmektedir. Hindistan Guajarat’da hasar tespiti konusunda gönüllü asistan olarak European Perspective bünyesinde çalışmıştır. Aralarında İzmit Orhangazi Camisi, UNESCO İstanbul Fener-Balat Koruma Programı, Marmara Bölgesi Tarihi Köprüleri Koruma, Kayseri Sümerbank Bez Fabrikası Büyük Ambar Binası Restorasyon ve Yeniden İşlevlendirme Projesi gibi çeşitli mimari koruma ve onarım projelerinde danışman vb görevlerde yer almıştır. Ayrıca Yunanistan’da çeşitli tarihi konutların restorasyonu ile Asomaton Thissio Türk Hamamı projelerini yürütmüştür. Hakkı Bey İş Hanı projesi ile Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı birincilik ödülü almıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde restorasyon alanında ders vermektedir. DOCOMOMO üyesidir
Aylin Öter Önder
1971 yılında İstanbul’da doğdu. 1989 yılında İ.T.Ü Mimarlık Bölümü’ne girdi. Lisans eğitimini 1993 yılında bitirdikten sonra, yüksek lisans eğitimini yine aynı okulun Bina Bilgisi Anabilim dalında 1996 yılında tamamladı. Bu süreçte, EASA-Ürgüp (European Architectural Students Assembly) ve TMÖB –Gökçeada (Türkiye Mimarlık Öğrencileri Buluşması) organizasyonlarında görev aldı. Li(Mi)Ted Mimarlık, Tabanlıoğlu Mimarlık, GMW Mimarlık ve Kreatif Mimarlık ofislerinde çalıştıktan sonra, 2008 yılında Mono Mimari Tasarımlar’a ortak oldu. Firmanın ismi, 2015 yılında Praxis Mimarlık olarak değiştirildi. Okul, ofis binaları, hava limanı terminal binaları , otel ve hastane konularında çalıştı. Kreatif Mimarlık’ta proje şefi olarak çalıştığı Gebze-Anadolu Sağlık Merkezi ve Okmeydanı-Memorial Hastanesi Eki projelerinden itibaren başlayan sağlık yapıları tasarımı uğraşı, daha sonra kendi ofisinde özelleşmiş bir başlık olarak devam etmektedir.
None