Menu

Home Page / Blog

Notpla Paper
Madde - 1: Araştırma 06 June 2022
Editör

Notpla Paper

Madde - 1: Araştırma başlıklı serimizde güncel malzeme çalışmalarını, malzemeleri ve ürünleri araştırıp öğrenmeye devam ediyoruz.

Bu hafta, Notpla’nın kendi üretim süreçlerinden arta kalan deniz yosunlarını kullanarak ürettiği kağıtları sizin için araştırdık. Bir ürünün potansiyelini ikinci defa kullanmaya atıfta bulunan proje, ormanları ve hayvan türlerini korumayı amaçlayan Canopy iş birliği ile yürütülüyor.

Görsel 1-2 Notpla Paper örnekleri, Longlong Han, Dezeen.

"Plastik olmayan" ifadesinin kısaltılmış hali olan Notpla, saf deniz yosunu ile biyolojik olarak parçalanabilen ve sürdürülebilir ambalajlar üretiyor. Marka, ham madde ihtiyacını olabildiğince azaltmak ve “atık” kavramına bakış açısını değiştirmek için üretimler sırasında açığa çıkan yan ürünleri kullanıyor. Deniz yosununun her parçasının değerlendirilmesi hedefiyle üretilen Notpla Paper, el sabunu ve diş fırçası gibi ürünleri paketlemek, kutu, zarf ve etiket oluşturmak için kullanılabiliyor.

Görsel 3-4 Notpla Paper farklı kullanımlar, Longlong Han, Dezeen.

Malzeme şu anda bir miktar saf odun içermesine rağmen, 2024 yılına kadar tamamen odunsuz kağıt üretilmesi planlanıyor.

Kaynak: Dezeen


Similar Posts

Ohmie
Ohmie

Milano merkezli Krill Design’ın portakal kabuklarını ve organik ev atıklarını kullanarak tasarladıkları lambaları sizin için araştırdık.

Read more
Xufa Proceso
Xufa Proceso

Bu hafta, Sarah Viguer'nin chufa kullanarak ürettiği materyal üzerine yapılan araştırma çalışmasını inceledik.

Read more
Salts
Salts

Bu hafta, Erez Nevi Pana'nın tuz ve toprak kullanarak tasarladığı vegan mobilyaları inceledik.

Read more
Share
TR