Menu

Home Page / Blog

Xufa Proceso
Madde - 1: Araştırma 24 December 2020
Editör

Xufa Proceso

Madde - 1 malzeme atölyemizde yeni çalışmaları, malzemeleri ve ürünleri araştırıp öğrenmeye devam ediyoruz.

Bu hafta, Sarah Viguer'nin yer bademi kullanarak ürettiği materyal üzerine yapılan araştırma çalışmasını inceledik. Bir Valensiya bitkisi olan yer bademi (chufa)orxata (sütlü içecek) yapmak için ezildikten sonra ortaya çıkan önemli miktardaki atık genellikle gübre olarak kullanılmak üzere tarlalarda bırakılmaktadır.

Designwanted

Proje kapsamında, ortaya çıkan atığın bir kısmının sürdürülebilir ve biyolojik olarak parçalanabilir bir özelliğe sahip olduğu üretim süreci yoluyla ürün tasarımı için kullanması hedefleniyor.

Yer bademi, kağıt yapımı teknikleri başta olmak üzere farklı yöntemler kullanılarak yeni bir materyale dönüştürülüyor. Birbirinden farklı renk ve dokuya sahip objeler tasarlanıyor.

Designwanted 

Viguer, yerel çiftçilerle ortaklık kurarak projenin Valensiya mirasının geri kazanılmasında önemli bir rol oynayacağına ve bölgeye ekonomik anlamda olumlu katkısı olacağına inanıyor.

Tasarımcı, "Araştırmalarım, çocukluğumun önemli parçalarından horchata adı verilen lezzetli bitkisel süt elde etmek için preslenen yer bademine kadar gittiği için gerçek oldu." diyerek projenin çocukluk anılarından yola çıkmasının ilerlemesinde önemli bir etken olduğunu belirtiyor.

Designwanted

Kaynak: Designwanted

Similar Posts

Ohmie
Ohmie

Milano merkezli Krill Design’ın portakal kabuklarını ve organik ev atıklarını kullanarak tasarladıkları lambaları sizin için araştırdık.

Read more
Notpla Paper
Notpla Paper

Bu hafta, Notpla’nın kendi üretim süreçlerinden arta kalan deniz yosunlarını kullanarak ürettiği kağıtları sizin için araştırdık.

Read more
Salts
Salts

Bu hafta, Erez Nevi Pana'nın tuz ve toprak kullanarak tasarladığı vegan mobilyaları inceledik.

Read more
Share
TR