Menu

Home Page / Blog

Aguahoja Pavilion
Madde - 1: Araştırma 09 July 2020
Editör

Aguahoja Pavilion

Madde - 1 malzeme atölyemizde yeni çalışmaları, malzemeleri ve ürünleri araştırıp öğrenmeye devam ediyoruz.

Bu hafta, The Mediated Matter’ın doğadan ilham alarak tasarladığı Aguahoja isimli çalışmasını inceledik. 5 metre yüksekliğindeki yapının strüktürü ağaç dallarında, böcek dış iskeletlerinde ve insan kemiklerinde bulunan moleküler bileşenler kullanılarak dijital ortamda tasarlanıp robotik üretim tekniğiyle inşa ediliyor. Strüktürü kaplamak için doğada bulunan selüloz, kitosan ve pektin kullanılıyor. MIT Medya Laboratuvarı’nın bir parçası olan stüdyo biyokompozitler ve biyofabrikasyon üzerine çalışmalar yürüterek doğal ve insan yapımı ortamlar arasında ilişki kurmayı hedefliyor.


The Mediated Matter’da çalışmalar yürüten Neri Oxman'ın üretimleri ve biyomimari hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız Abstract belgeseli’nin "Neri Oxman: Biyo-Mimari" başlıklı bölümünü izleyebilirsiniz.

Aquahoja

Sürdürülebilir Tasarım

Similar Posts

Ohmie
Ohmie

Milano merkezli Krill Design’ın portakal kabuklarını ve organik ev atıklarını kullanarak tasarladıkları lambaları sizin için araştırdık.

Read more
Notpla Paper
Notpla Paper

Bu hafta, Notpla’nın kendi üretim süreçlerinden arta kalan deniz yosunlarını kullanarak ürettiği kağıtları sizin için araştırdık.

Read more
Xufa Proceso
Xufa Proceso

Bu hafta, Sarah Viguer'nin chufa kullanarak ürettiği materyal üzerine yapılan araştırma çalışmasını inceledik.

Read more
Share
TR