Menu

Home Page / Blog

Shellworks
Madde - 1: Araştırma 16 July 2020
Editör

Shellworks

Madde - 1 malzeme atölyemizde yeni çalışmaları, malzemeleri ve ürünleri araştırıp öğrenmeye devam ediyoruz.

Bu hafta, Shellworks adlı projede Royal College of Art and Imperial College mezunu 4 tasarımcının ıstakoz kabuklarını kullanarak tasarladığı geri dönüştürülebilir biyoplastik tasarımları inceledik. Çevreye zarar vermeyecek ve işlevi bittikten sonra kompost edilerek doğal gübreye dönüşebilecek ürünleri tasarlamaya odaklanan projenin çıkış noktası kabuklu canlılar. Bu kabuklu canlıların dış iskeletini oluşturan kitin ve sirke kullanılarak üretilen malzeme tek kullanımlık plastiklere alternatif olarak sunuluyor. Kabukları farklı nesnelere dönüştürme aşamasında ise ürünün geri dönüşümünü engellememesi adına katkı madde kullanımından kaçılıyor ve bu üretimler için özel olarak beş üretim makinesi tasarlanıyor. Tasarımı yapan ekip biyoplastik kullanımının artmasını sağlamayı ve malzemeye göre kurgulanmış uygulamalar yapmayı hedefliyor.

Shellworks

Sürdürülebilir Tasarım

Similar Posts

Ohmie
Ohmie

Milano merkezli Krill Design’ın portakal kabuklarını ve organik ev atıklarını kullanarak tasarladıkları lambaları sizin için araştırdık.

Read more
Notpla Paper
Notpla Paper

Bu hafta, Notpla’nın kendi üretim süreçlerinden arta kalan deniz yosunlarını kullanarak ürettiği kağıtları sizin için araştırdık.

Read more
Xufa Proceso
Xufa Proceso

Bu hafta, Sarah Viguer'nin chufa kullanarak ürettiği materyal üzerine yapılan araştırma çalışmasını inceledik.

Read more
Share
TR