Menu

Home Page / Blog

Collection 1
Madde - 1: Araştırma 17 September 2020
Editör

Collection 1

Madde - 1 malzeme atölyemizde yeni çalışmaları, malzemeleri ve ürünleri araştırıp öğrenmeye devam ediyoruz.

Bu hafta,
Crafting Plastics Studio’nun biyoplastikleri kullanarak tasarladığı güneş gözlüklerini inceledik. 10 prototipten oluşan koleksiyonda, günlük yaşamda kullanılıp modası geçince atılan ürünlerin biyolojik olarak parçalanabilir versiyonlarıyla değiştirilmesi hedefleniyor. Stüdyo, prototipleri oluşturmak için temelde polilaktik asiti kullanırken plastik soğudukça farklı etkiler üretmek adına laboratuvarda bilim insanlarıyla birlikte çalışmalar yürütülüyor. Yapılan testlerde, doğada çözünebilen pigmentler ve doğal gıda boyası kullanılarak birbirinden farklı tasarıma sahip gözlükler elde ediliyor. Kullanım ömrü tükendiğinde, gözlüğün menteşeleri dahil olmak üzere bütün parçaları özel olarak tasarlandığı için %100 kompost haline getirilebiliyor.

Crafting Plastics


Biyoplastik     Plastik     Moda     Ürün




Similar Posts

Ohmie
Ohmie

Milano merkezli Krill Design’ın portakal kabuklarını ve organik ev atıklarını kullanarak tasarladıkları lambaları sizin için araştırdık.

Read more
Notpla Paper
Notpla Paper

Bu hafta, Notpla’nın kendi üretim süreçlerinden arta kalan deniz yosunlarını kullanarak ürettiği kağıtları sizin için araştırdık.

Read more
Xufa Proceso
Xufa Proceso

Bu hafta, Sarah Viguer'nin chufa kullanarak ürettiği materyal üzerine yapılan araştırma çalışmasını inceledik.

Read more
Share
TR