Pots Plus
Madde - 1 06 Ağustos 2020
Editör

Pots Plus

Madde - 1 malzeme atölyemizde yeni çalışmaları, malzemeleri ve ürünleri araştırıp öğrenmeye devam ediyoruz.

Bu hafta, The New Raw’ın şehirdeki plastik atıkları dönüştürerek 3D yazıcılarla ürettiği şehir mobilyası Pots Plus’u inceledik. Yunanistan’da kurulan Zero Waste Lab’e bölge halkının plastik atıklarını getirmeleri isteniyor ve bu atıkların hangi işlemlerden geçerek 3D yazıcılarla üretildiğini görmelerine imkan veriliyor.
Print Your City! girişiminin bir parçası olan Pots Plus bölge ekonomisine katkı sağlamasının yanında yazdırılan her 10 mobilyada 800 kg plastiğin geri dönüştürülmesine olanak sunuyor.

The New Raw

plastik sürdürülebilir tasarım

Xufa Proceso
Editör Madde - 1
Xufa Proceso

Bu hafta, Sarah Viguer'nin chufa kullanarak ürettiği materyal üzerine yapılan araştırma çalışmasını inceledik.

Salts
Editör Madde - 1
Salts

Bu hafta, Erez Nevi Pana'nın tuz ve toprak kullanarak tasarladığı vegan mobilyaları inceledik.

Sürdürülebilir Tasarım
Editör Test
Sürdürülebilir Tasarım

Türkiye Tasarım Vakfı, tasarım ve tasarımla ilgili farklı konuları gündeme getirmek için takipçileriyle her hafta Instagram hesabı üzerinden testler paylaşıyor. 24 Kasım'daki testte “Sürdürülebilir Tasarım” konusu ele alındı.