Anasayfa / İskele

iskele.co

İskele Tasarım Platformu; disiplinlerarası tasarım yaklaşımıyla buluşmaya, öğrenmeye ve üretmeye imkan sağlayan kamusal bir alandır. Platform, toplumu tasarımın katma değerine karşı duyarlı hale getirmeyi ve bu konuda uzun vadeli farkındalık yaratmayı amaçlar. Tasarımın ekonomik ve sosyal etkisini görünür kılan kapsamlı etkinlik programları ve kütüphanesi sayesinde tasarımı herkes için erişilebilir hale getirir. İskele’de profesyoneller ve öğrencilerle etkileşimde bulunmak, hayal gücünü teşvik etmek ve bakış açısını çeşitlendirmek için konuşmalar, gösterimler, atölyeler ve eğitimler düzenlenir.

Kuzguncuk İskelesi

Türkiye Tasarım Vakfına ev sahipliği yapan tarihi Kuzguncuk İskelesi mimar Ali Talat Bey tarafından tasarlanmıştır. Yapılan ilk iskele 19. yüzyıl sonlarında veya 20. yüzyıl başlarında Şirket-i Hayriye tarafından inşa ettirilmiştir. 1865 veya 1866 yılında bir yangın sırasında hasar görmüştür. İki katlı ve kâgir olan iskelenin yanaşma mahalli ise ahşaptır. Günümüzde iskele olarak işlevini sürdürmektedir.

Tasarım Kütüphanesi

Türkiye Tasarım Vakfı olarak, hayata dokunan ve anlam katan tüm değerleriyle ülkemizde tasarım farkındalığını geliştirmeyi amaçlıyor, bu doğrultuda faaliyetler yürütüyoruz. Bu kapsamda, Kuzguncuk'ta bir "tasarım kütüphanesi" kurduk. Bu kütüphanede tasarımın her alanında eğitim gören öğrencilerin ve tüm tasarımcıların faydalanabileceği kaynakları bulundurmayı ve gençleri, çocukları daha erken yaşlarda tasarımla buluşturup onlarda da ilgi ve heyecan oluşturmayı hedefliyoruz.

Kütüphanemizde kullanılmak üzere her türlü kitap, süreli yayın, basılı materyal ve bağışlarınız Kuzguncuk Tasarım Kütüphanesi'nin kurulması ve ülkemizde tasarım farkındalığının geliştirilmesinde kıymetli bir katkı sunacaktır. Bağışlamak istediğiniz kitap ve yayınları biz gelip adresinizden teslim alabiliriz, bunun için vakıf telefonumuzdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

iskele

İskele, tasarıma ilgi duyan herkese açık bir platform. İskele'de birlikte çalışmak, üretmek ve bir araya gelmek için etkinlik fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

İskele'de Etkinlik Düzenle