Madde - 1 13 Ağustos 2020
Editör

Malai

Madde - 1 malzeme atölyemizde yeni çalışmaları, malzemeleri ve ürünleri araştırıp öğrenmeye devam ediyoruz.

Bu hafta, Malai ve Crafting Plastics iş birliğiyle Sophia Guggenberger tarafından, hindistan cevizi lifleri kullanılarak tasarlanan ayakkabıları inceledik. Ayakkabı, malai olarak bilinen deriye benzer bir his veren esnek, suya dayanıklı biyokompozit bir malzemeden üretiliyor. Tamamen organik olan
malai, Güney Hindistan’da hindistan cevizi endüstrisindeki tarımsal atıklar üzerinde yetiştirilen bakteriyel selülozlar aracılığıyla geliştiriliyor. Malzeme tabakalar halinde üretiliyor ve doğal boyalarla renklendiriliyor. Uzun yıllar dayanabilen bu ürün, kompost edilerek yeniden doğaya karışabiliyor.

Sürdürülebilir Tasarım     Moda

Xufa Proceso
Editör Madde - 1
Xufa Proceso

Bu hafta, Sarah Viguer'nin chufa kullanarak ürettiği materyal üzerine yapılan araştırma çalışmasını inceledik.

Salts
Editör Madde - 1
Salts

Bu hafta, Erez Nevi Pana'nın tuz ve toprak kullanarak tasarladığı vegan mobilyaları inceledik.

Sürdürülebilir Tasarım
Editör Test
Sürdürülebilir Tasarım

Türkiye Tasarım Vakfı, tasarım ve tasarımla ilgili farklı konuları gündeme getirmek için takipçileriyle her hafta Instagram hesabı üzerinden testler paylaşıyor. 24 Kasım'daki testte “Sürdürülebilir Tasarım” konusu ele alındı.