Kabataş Transfer Merkezi Meydan Tasarımı Atölyesi

Proje Raporu
14 Nisan 2018 – İTÜ Taşkışla Yerleşkesi Kabataş Transfer Merkezi Meydan Tasarımı Atölyesi

Kamuoyunda tartışma yaratan Kabataş Transfer Merkezi Projesine katkı sağlayacak yeni fikirlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlamak, Kabataş’ın dokusuna uygun, yeni gerekliliklerine cevap verebilecek alternatifler üretmek için Kabataş Transfer Merkezi Meydan Tasarımı Atölyesi düzenlendi. Atölye sonrasında, odak grup toplantıları, alternatif proje önerileri ve çalışmaları ile proje sürecine destek vermeye devam edildi.

Kabataş Transfer Merkezi Projesinin yapımına 2016 Temmuz ayında başlandı. Ancak projenin başlaması kamuoyunda çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. Çalıştaya İstanbul Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi başta olmak üzere pek çok okuldan mimarlık öğrencileri davet edildi. Bu grupların yürütücülüğünü kent üzerine çalışmalar yapmış, İstanbul’u ve Kabataş’ı tanıyan akademisyen ve mimarlar yaptı. Hâlihazırda olan projeye katkı sağlamak, alternatifler oluşturmak niyetiyle bir araya gelindi.

Katılımcılar

Kabataş Transfer Merkezi Meydan Tasarımı Atölyesi