Anasayfa / Çalışmalar

Arkki

Türkiye Tasarım Vakfı, Finlandiya kökenli tasarım okulu Arkki ile iş birliğine imza atıyor. Çocukların tasarım becerilerinin geliştirilmesi için yaratıcılık, tasarım odaklı ve yenilikçi düşünebilme gibi alanlarda 27 yıldır çalışmalar yürüten Arkki, bu tecrübe ve birikimini TTV iş birliğiyle Türkiye’deki çocuklarla paylaşma fırsatı buluyor.

Türkiye Tasarım Vakfı, kuruluşundan bu yana erken yaşta tasarım farkındalığı kazandırmayı hedefleyen çalışmalar yürütüyor. Bu doğrultuda onların hayal güçlerini, yeteneklerini ve motor becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak atölyeler ve eğitimler düzenleniyor. Türkiye Tasarım Vakfı, tüm bu çalışmalar için çocuklarla, eğitmenlerle ve ilgili kuruluşlarla iş birliği yapıyor. Mahalle tasarımı ve sokak silüetleri, kağıt bebek tasarımı, Pablo Picasso tarzı portre çizimi gibi tasarımın farklı alanlarına yönelik atölyelerle çocukların tasarım odaklı becerilerini geliştirmelerine destek veriliyor.