İskele Tasarım Hızlandırma Projesi

Türkiye Tasarım Vakfı, proje ortağı Üsküdar Belediyesi ve proje iştirakçileri İstanbul Sanayi Odası ve İTÜ ARI Teknokent ile birlikte, İstanbul Kalkınma Ajansı 2021 yılı Yaratıcı Endüstrileri Mali Destek Programı kapsamında finanse edilen "İskele Tasarım Hızlandırma Projesi" isimli TR10/21/YES/0044 kodlu projenin yürütücüsü olarak faaliyete başladı.

İskele Tasarım Hızlandırma Projesi; tasarım alanındaki öğrenci, yeni mezun ve profesyonellere multidisipliner bir üretim ve öğrenme zemini sağlayacak bir ekosistem oluşturarak, tasarım odaklı yaklaşım ile İstanbul ve Türkiye'nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Proje kapsamında tasarım alanındaki öğrenci, yeni mezun ve profesyonellerin potansiyellerini gerçekleştirebilmesi için onlara teknolojinin yardımıyla AR-GE yapabilecekleri, fikirlerini prototipleştirip geliştirebilecekleri üretim laboratuvarı, etkinlik ve ortak çalışma alanı içeren atölye imkânı sunan "Tasarım Hızlandırma Merkezi" faaliyete geçirilecektir.

Proje kapsamında sağlanacak Tasarım Hızlandırma Programı kapsamında tasarım disiplinlerinde yer alan tüm kişilere yönelik etkinlikler, eğitimler ve atölyeler düzenlenerek tasarımcıların endüstriyle erken aşamada tanışması sağlanacak ve ağdaki mentorlarla irtibat kurmaları sağlanarak gelişim süreçleri hızlandırılacaktır. Bu kapsama ek olarak yetenekli gençler keşfedilerek Türkiye’de tasarım endüstrinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağına destek olunacak ve tasarım disiplinlerinde yer alacak herkesin kendi girişimlerini kurma konusunda desteklenmesi sağlanacaktır.

İskele Tasarım Hızlandırma Projesi’nin hedeflerinden bir diğeri ise Türkiye Tasarım Vakfı’nın uzun yıllardır devam eden Tasarım Kütüphanesi’nin imkanlarını genişleterek, tüm tasarım disiplinlerinde yer alan paydaşların faydasına sunulması ve kütüphane söyleşileri ve etkinlikler ile tüm Türkiye’de tasarım farkındalığını yaygınlaştırmaktır.

Bu yayın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın maddi desteği ile hazırlanmıştır. İçerik tamamı ile Türkiye Tasarım Vakfı’nın sorumluluğu altındadır ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İstanbul Kalkınma Ajansı’nın görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

Çalışma Saatleri P.tesi - C.tesi / 10.00 - 18.00
Kütüphane Her Gün / 10.00 - 18.00