Furni-Tur

Furni-Tur, İstikbal Mobilya ve Türkiye Tasarım Vakfı katkılarıyla 2018 yılında kurulan bir tasarım platformudur.

Mobilya tasarımı başta olmak üzere yaratıcı tasarım fikirlerinin ve uygulamalarının yer aldığı disiplinlerarası bir düzlem oluşturmayı amaçlar. Güncel içerikler sunarak hem yerel hem de uluslararası tasarım dünyasının akışını takip eder. Dinamik ve özgün bir platform olarak kurgulanan Furnitur, genç tasarımcılar başta olmak üzere tasarıma ilgi duyan herkes için iyi tasarımı erişilebilir hale getirir.

İstikbal Mobilya ve Türkiye Tasarım Vakfı; tasarımcıları, mimarları, mühendisleri ve öğrencileri Furni-Tur Uluslararası Mobilya Tasarım Yarışması’na davet eder. Bu yarışma ile globalleşen dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, estetik algısı yüksek, dijital ve fiziksel deneyimlerin kurgulandığı, esnek ve uyumlu, sürdürülebilir malzeme ve üretim teknolojilerinin uygulandığı; yaşama birimi odaklı tasarım fikirlerinin çalışılması hedeflenir.

Tasarım kültürü, gündelik yaşam ve teknoloji konularının harmanlanması ile tasarımın günümüzdeki önemine dikkat çeken bu yarışma, aynı zamanda tasarımcıların katma değer ve yenilikçi çözümler açığa çıkarma potansiyeline vurgu yapmaktadır. Katılımcıların gelecek problemlere ve yaşayış tarzlarına tasarım odaklı cevaplar üretmesi teşvik edilir.

Furni-Tur Uluslararası Mobilya Tasarım Yarışma ilk yılında yemek kültürüne odaklandı. Yarışmaya toplamda 248 kayıt alındı. Birden fazla proje sunan 6 yarışmacıyla beraber toplamda 256 proje değerlendirildi. 75 tane ekip, 173 tane bireysel projeden 36 tanesi birinci elemeyi geçmeyi başardı. İkinci elemenin ardından 18 proje incelendi ve 10 tanesi üçüncü elemeye kaldı. Son turda ise derece, mansiyon ve özel ödül almaya hak kazanan çalışmalar belirlendi.