Anasayfa / Etkinlikler

09 Nisan Cumartesi
Kuzguncuk İskelesi
Etkinlik Hakkında

Şehir Konuşmaları | Mimari ve Kentsel Koruma • Şehir Konuşmaları serisinde bu ay
Restoratör Mimar Prof. Dr. Kemal Kutgün Eyüpgiller ile mimari ve kentsel korumanın Türkiye'deki serüvenini, korumanın gelişimini, geleceğe yönelik öngörüleri ve çözüm olasılıklarını konuşacağımız “Mimari ve Kentsel Koruma” başlıklı söyleşi 9 Nisan Cumartesi 14.00’te İskele’de!

Kemal Kutgün Eyüpgiller, 1981 yılında Galatasaray Lisesi'nde öğrenimini tamamladıktan sonra 1986'da Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mimar unvanıyla mezun oldu. 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Restorasyon Yüksek Lisans programını Bedevi Şeyh Hüseyin Tekkesi Restorasyon Projesi" adlı yüksek lisans tezi ile tamamladı. 1995 yılında "Kastamonu Kent Tarihi, (Fiziksel Gelişimi, Anıtsal Yapıları ve Konutları)" adlı tez çalışması ile doktor unvanını aldı.

Bireysel ve grup olarak içinde bulunduğu restorasyon projeleri ile TAÇ Vakfı'nın Başarı ve Teşvik Ödülü"nü, T.C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı'nın I. Ulusal Mimarlık Koruma Ödülleri kapsamında ise Sivil Mimarlık Örneği Restorasyon Projesi Ödülü"nü aldı.

Doktora tezi İTÜ Araştırma Fonu ve Türk-Amerikan İlmi Araştırmalar Derneği (ARIT) tarafından desteklenen Eyüpgiller, Hollanda Hükümeti’nden kazandığı burs ile Eylül 1997'den Temmuz 1998'e kadar Utrecht Üniversitesi’nde, 2001 yılında ise Oxford Brookes Üniversitesi'nde misafir araştırmacı olarak görev yaptı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı'nda 1992-1998 yılları arasında araştırma görevlisi olarak çalıştı. 3 yıl boyunca Mimarlık Bölümü Başkan Yardımcılığı görevini yaptıktan sonra 2002–2005 yılları arasında Fakülte Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. Ekim 2005 itibariyle İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na YÖK temsilcisi olarak atandı.

None