Sık Sorulan Sorular

İskele Tasarım Hızlandırma ile İskeleLAB arasında ne fark var?

İskele Tasarım Hızlandırma Programı kapsamında öğrencilere ve girişimcilere tasarım fikirlerini hayata geçirebilmeleri için gerekli makina-ekipman, mentorluk, hukuki destek, marka danışmanlık desteği, yüksek donanımlı bilgisayar desteği sağlanıyor. İskeleLAB Programı ise tasarım öğrencilerinin okul çalışmalarına ve yarışma projelerine 1 ay süreyle destek sağlamak için kurgulandı. Öğrenciler bu sürede ortak çalışma alanlarından, atölyede bulunan makina-ekipman ve hammaddeden yararlanabilecek.

İskele Tasarım Hızlandırma Programı’na ne zamana kadar başvurabiliyorum?

Proje süreci boyunca başvuru almaya devam edeceğiz, ama belirli aralıklarla Seçici Kurul değerlendirme yapacak ve katılımcıları belirleyecek. İlk değerlendirmelere dahil olmak için 29 Aralık'a kadar başvuru yapabilirsiniz.

Programlara grup olarak başvurabiliyor muyuz?

Evet, hem bireysel hem de grup olarak her iki programa da başvurabilirsiniz.

Daha önce başlamış olduğum bir projeyle Tasarım Hızlandırma Programı’na başvurabilir miyim?

Evet başvurabilirsiniz. Başvuru esnasında projenizi program kapsamında nasıl geliştirmek istediğinizi anlatabilirsiniz ve projeyle ilgili şimdiye kadarki çalışmalarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Tasarım Hızlandırma Programı’na katılım için tasarım fakültelerinde eğitim almış olmak zorunlu mu?

Böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır. Geliştirmek ve hayata geçirmek istediğiniz bir tasarım fikriniz varsa programa başvurabilirsiniz.

İskele Tasarım Hızlandırma Programında yaş sınırı var mı?

Başvurularda bir yaş sınırı bulunmuyor., Program tüm tasarım öğrencilerine ve girişimcilerine açıktır.

Eğitim olacak mı?

Program kapsamında her ay Türkiye Tasarım Vakfı’nda ve İskele Atölye’de eğitim yapılmaktadır. Eğitimler hakkında detaylı bilgiye sosyal medya hesaplarımızdan ve websitemizden ulaşabilirsiniz.